Саудівський імам призначив винагороду у півмільйона доларів за голову Башара Асада

29 травня 09:35

Саудівський релігійний діяч запропонував 450 тисяч доларів тому, хто вб'є президента Сирії Башара Асада. Імам пішов на цей крок після того, як дізнався про різанину у сирійському місті Хула, де було вбито понад 116 осіб.

 

Релігійний діяч із Саудівської Аравії імам Алі аль-Рабіеї має намір виплатити 450 тис. доларів тому, хто зможе ліквідувати сирійського президента Башара Асада. На подібний крок його спонукали новини про жорстоку різанину, здійснену урядовими військами у місті Хула.

«Ми пропонуємо винагороду у 450 тис. доларів тому, хто ліквідує Башара Асада - вбивцю, чиї злочини проти дітей та жінок кинули світ у жах», - написав напередодні Алі аль-Рабіеі у своєму Twitter. Запис зроблено двома мовами - англійською та арабською.

Офіційних коментарів з боку саудівського королівського двору поки не надходило. Чи відгукнувся хтось на заклик імама, поки не відомо.

Нагадаємо, увечері 25 травня місто Хула, яке є оплотом сирійської опозиції, зазнало масового мінометно-артилерійського обстрілу, жертвами якого стали 114 осіб, у тому числі 32 дитини. Місцеві жителі поклали відповідальність за атаку на алавітські загони «Шабіха», що виступають на стороні Асада. Офіційний Дамаск звинуватив у масових убивствах терористів «Аль-Каїди».

Рада Безпеки ООН висловила крайнє обурення подібною атакою. Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що до актів масового насильства були причетні як урядові війська, так і опозиція. «Немає сумнівів, що уряд використовував артилерію і танки, що там виявлені люди з вогнепальними пораненнями впритул, просто замучені на смерть», - сказав Лавров.

Міністерство оборони США повідомило напередодні, що Вашингтон готовий розглянути варіанти військового втручання у сирійський конфлікт. За словами голови Комітету начальників штабів генерала Мартіна Демпсі, військові дії будуть можливі тільки після того, як дипломатичні і економічні заходи себе вичерпають. !zn

Читайте також:

Сирія оголосила про початок виведення військ з бунтівних провінцій. В ЄС звинуватили Дамаск у «нахабній брехні»

У Сирії під час вибухів загинули 40 осіб

США вірять у план Аннана по Сирії, але готують власні санкції

Євросоюз заборонив ввозити до Сирії предмети розкоші, щоб досадити Асаду з дружиною