Самарас приніс присягу в якості глави «уряду порятунку» Греції

20 червня 15:32

Грецький коаліційний «уряд порятунку» складається з трьох партій. Вони взяли на себе відповідальність: змінити умови угод з міжнародними кредиторами і вивести Грецію з кризи.

 

Лідер правоцентристів Антоніс Самарас приніс присягу в якості глави нового грецького уряду. Церемонія пройшла в президентському палаці. Очікується, що міністрів назвуть у найближчі години і вони присягнуть у четвер, 21 червня.
Грецький коаліційний «уряд порятунку» складається з трьох партій. (ПАСОК) і правоцентристів («Нова демократія») і соціалістам вдалося (ПАСОК) переконати приєднатися до них «Демократичних лівих». Разом вони взяли на себе величезний тягар відповідальності: змінити умови угод з міжнародними кредиторами і вивести Грецію з кризи.
Згідно з остаточними результатами парламентських виборів, «Нова демократія» отримала 29,65% голосів і 129 місць у парламенті. У ліворадикального блоку СІРІЗА - 26,9% голосів і 71 місце в парламенті. Лівоцентристська партія ПАСОК отримала 12,28% і 33 місця в парламенті, «Незалежні греки» - 7,51% і 20 місць, «Золота зоря» - 6,92% і 18 місць, «Демократичні ліві сили» - 6,25% і 17 місць, Комуністична партія Греції - 4,5% і 12 місць. !zn
Читайте також: