Саламатін обіцяє не звільняти "професіоналів" з Міноборони

20 лютого 08:36

Своїм головним пріоритетом на новій посаді Саламатін вважає збереження професіоналів в армії.

 

Новопризначений міністр оборони України Дмитро Саламатін вважає своїм головним пріоритетом збереження кадрового потенціалу Збройних сил України.

"Перший і головний пріоритет - це люди, збереження кадрового потенціалу Збройних сил. Якими б сучасними не були техніка й озброєння, без підготовлених людей, які на ній працюють і обслуговують її, без військових професіоналів, - це всього лише високотехнологічний метал", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на уточнююче питання, чи слід очікувати найближчим часом якихось кадрових перестановок в оборонному відомстві, Саламатін відповів: "Професіонали залишаться на своїх місцях. Ми повинні навчитися цінувати підготовлених фахівців".

Міністр підкреслив, що необхідно докласти максимум зусиль для підняття соціального статусу українського офіцера.

"Встановлення високих соціальних стандартів для військовослужбовців, членів їхніх сімей та військових пенсіонерів включає в себе збільшення грошового забезпечення і вирішення житлової проблеми. Це завдання перед нами поставив президент країни - Верховний головнокомандувач ЗС. І ми його вирішимо", - запевнив Саламатін.

Він також зазначив, що має намір продовжувати всі позитивні напрацювання, які були здійснені Міністерством оборони України за останні два роки. Зокрема, мова йде про виконання програм будівництва сучасного службового житла для військовослужбовців.

"Наступний пріоритет - це переозброєння ЗС, модернізація вже наявних зразків і закупівля нових. І в цьому контексті особливе місце відводиться організації чіткої взаємодії оборонного відомства з підприємствами оборонної промисловості, які повинні функціонувати в унісон", - вважає Саламатін.

Глава оборонного відомства переконаний, що необхідно на повну потужність використовувати потенціал "Укроборонпрому".

"Спільно з "Укроборонпромом" створена робоча група, мета якої - збереження і розвиток передових технологій для розробки нових і модернізації наявних зразків озброєнь, якими будуть оснащені ЗС", - повідомив Саламатін.

В цілому, за словами міністра, оборонний бюджет 2012 року передбачає більше коштів на грошове забезпечення офіцерів, контрактників і цивільних службовців, будівництво житла для військовослужбовців, а також на розвиток озброєння та військової техніки.

"Такого бюджету ЗСУ не мали останні п'ять років. У зв'язку з цим, своїм черговим пріоритетом на посту голови оборонного відомства вважаю - максимально раціонально й ефективно використовувати закладені в оборонному бюджеті кошти", - додав він. !zn

Читайте також

Призначення Саламатіна завершує процес концентрації управління армією і оборонкою у президентських руках

Янукович доручив підготувати «реалістичну» концепцію реформи армії

Новий міністр оборони навряд чи буде активно реформувати армію

Гриценко сумнівається у компетентності нового міністра оборони