Русофіли просять Медвєдєва дати Україні дешевий газ. Наперекір націоналістам

22 вересня 06:55

Група генералів і політичних діячів Росії опублікувала відкритий лист президентові Росії Дмитру Медвєдєву з проханням переглянути свою позицію щодо «газового питання» з Україною.

 

На думку підписантів, ескалація конфлікту призведе до втрати Росією тих завоювань, яких їй вдалося досягти за час президентства Віктора Януковича.

«Розгорілася полеміка у ЗМІ, заяви політиків щодо газового питання загрожують розвести два братні народи по різні сторони барикад. За цими суперечками чітко маячать серйозні геополітичні загрози нашій загальній економічній і політичній безпеці. Ми глибоко переконані: безпека Росії не може бути забезпечена без дружньої України», - йдеться в листі.

Автори нагадали, що останнім часом почастішали ситуації, які розводять дві країни по різних кутках, звинувачуючи в цьому «зовнішні сили, які прагнуть зіштовхнути два братні народи».

«Так, Захід через свого ставленика у Грузії спробує знову сформувати Балтійсько-Чорноморський альянс з метою ізоляції Росії ... Під загрозою і Харківські угоди. Дехто в Росії вже штовхає нас на шлях денонсації угод і відходу з Севастополя, міста російської бойової слави. Днями Константинопольський патріарх Варфоломій вже оголосив Україну своєю канонічною територією», - акцентують підписанти.

Автори впевнені, що у разі ескалації напруженості провина за подію ляже в тому числі і на Росію.

«Нам, росіянам, доведеться нести свою частину відповідальності за те, що ідеї слов'янської єдності виявилися дискредитовані, а високі принципи стратегічного партнерства звелися до банального базарного торгу ... Якщо ми хочемо вижити, якщо ми хочемо перемогти, як уже перемогли у Великій Вітчизняній війні, то ми повинні протягнути руку допомоги братньому українському народу, з яким нерозривно пов'язана наша доля», - закінчується лист.

Відкритий лист підписали: Івашов Л.Г. - президент Академії геополітичних наук, генерал-полковник, Комоєдов В.П. - адмірал, командуючий Чорноморським флотом (1998-2002), Леонов Н.С. - генерал-лейтенант КДБ СРСР, Овчінський BC - генерал-майор МВС, директор Бюро Інтерполу в РФ (1997-1999), Проханов О.А. - головний редактор газети «Завтра», Родіонов І.М. - генерал армії, міністр оборони РФ (1996-1997), Юрчик В.Г. - депутат Державної Думи РФ.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович в ході візиту до Москви 24 вересня проведе перемовини з Дмитром Медвєдєвим, і прем'єром Володимиром Путіним.