"Розкольники" з "Нашої України" зібрали з'їзд без виключеного Ющенка

02 березня 12:38

2 березня відкрився з'їзд "Нашої України" під головуванням Сергія Бондарчука. Прихильники Ющенка заявили, що "справжній" з'їзд відбудеться 18 травня.

 

У суботу, 2 березня, у Києві розпочався 12-й з'їзд "розкольницької" частини партії "Наша Україна", яка виключила зі своїх лав Віктора Ющенка.

На з'їзді зареєструвалося 289 делегатів. Його проводить голова політради Сергій Бондарчук, якого 9 лютого політична рада партії звільнила з цієї посади і обрала на неї Зиновія Шкутяка.

Водночас, організаційний комітет ХІІ з'їзду партії "Наша Україна" під головуванням Бондарчука 10 лютого ухвалив рішення про проведення з'їзду партії в Києві 2 березня.

Перед будинком, де проходить з'їзд, прихильники Ющенка проводять пікет, протестуючи проти проведення з'їзду. Учасники скандують: "Зрадники геть!" і тримають плакати з написом: "Ющенко наш лідер!".

Крім того, в листівках, які роздають пікетувальники, міститься заклик взяти участь "у справжному з'їзді "Нашої України", який відбудеться 18 травня 2013 року".

Як повідомив журналістам перед початком з'їзду Бондарчук, вони запросили на з'їзд "виключеного напередодні Віктора Ющенка", щоб він відзвітував про провал партії на виборах у Верховну Раду в 2012 році.

За даними журналістів, Ющенко на з'їзд не прийшов.

Відкриваючи з'їзд, Бондарчук зазначив, що бренд "Наша Україна" зареєстровано як торгову марку на ім'я Ющенка.

"Я розумію, що влада зробить все для того, щоб "Наша Україна", як юридична особа, залишилася під контролем Ющенка. Це вигідно владі - зручний партнер, який довів своїм життям і співпрацею, що це дуже корисно. Владі "Наша Україна" потрібна для того, щоб розколоти опозиційний табір", - сказав він.

Бондарчук підкреслив, що необхідно створити умови для того, щоб з'явилася "нова сильна об'єднана права партія".

Раніше Бондарчук заявляв, що партія "Наша Україна" на парламентських виборах виконала технічне завдання в інтересах Партії регіонів. !zn

Читайте також:

Політрада "Нашої України" в день народження Ющенка виключила з партії розкольників

Ющенко назвав "інтригами нездар" спробу виключити його з "Нашої України"

Члени "Нашої України" звинуватили Ющенка в лояльності до Януковича

Ющенко не зміг провести політраду "Нашої України" через розкол у партії