Розгляд касації Тимошенко перенесли через вибори, - Власенко

12 липня 09:25

Сергій Власенко переконаний, що перенесення розгляду касації Юлії Тимошенко оголошено для того, щоб унеможливити її участь у парламентських виборах.

 

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що перенесення розгляду касації у "газовій справі" на 16 серпня оголошено в тому числі для того, щоб унеможливити участь Тимошенко в парламентських виборах.

"Друге завдання, яке виконано за станом на сьогодні - це створення істотних юридичних перешкод для участі Юлії Володимирівни у політичному житті країни", - сказав він журналістам у четвер після закінчення засідання Вищого спецсуду, який переніс розгляд касації на 16 серпня.

Захисник нагадав, що до 1 серпня мають пройти передвиборчі з'їзди партій, на яких будуть висунуті кандидати у депутати як за списками, так і в мажоритарних округах.

Раніше захист неодноразово говорив про те, що перенесення касації пов'язане з розглядом скарги Тимошенко в Європейському суді з прав людини 28 серпня на незаконність арешту. Захист вважає, що касацію у "газовій справі" постійно відкладають, а розгляд справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" намагаються прискорити.

Парламентські вибори в Україні заплановано на 28 жовтня 2012 року.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році 11 жовтня 2011 року. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Крім того, в Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". !zn

Читайте також:

Тимошенко не буде присутня на розгляді касації в будь-якому випадку, - Власенко

Розгляд касації у «газовій справі» затягують, щоб не можна було звернутися до Євросуду, - Яценюк

Кучма: Тимошенко сидить через проблеми у відносинах з Ющенком

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення з касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко