Розгляд "газової" ​​справи продовжиться завтра, о 10:00

16 серпня 16:53

Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко щодо газових контрактів з Росією на завтра, 17 серпня. Початок засідання заплановано на 10:00.

 

Захисники Ю. Тимошенко просили зробити перерву в засіданні хоча б на день і призначити засідання на 18 серпня, щоб захист міг підготуватися до слухання справи.

Однак, враховуючи те, що суд прийняв рішення примусово доставити 17 серпня в якості свідка колишнього представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, він відмовив у цьому проханні.

Крім цього, він відмовився залучити як докази в справі на прохання міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка матеріали аудиту, що були проведені компанією Ernst & Young щодо діяльності НАК "Нафтогаз Україна", мотивуючи це тим, що вони не завірені нотаріально.

Водночас суд постановив витребувати оригінали цих документів.

Напередодні суд вирішив примусово доставити Б. Соколовського для надання свідчень у справі Ю. Тимошенко. Він має з'явитися до суду 17 серпня о 9:30. Сам політик розкритикував рішення суду. Він заявив: "Нехай везуть мене з лікарні, я їм привезу заодно довідку. Тоді це буде ще більший скандал". Наразі він їде до Києва в супроводі міліцейської машини.

Раніше він просив не викликати його до суду з 10 серпня по 1 вересня, оскільки перебуватиме на амбулаторному лікуванні в Хмельницькій області.