Росію знову закликають припинити постачати зброю до Сирії

21 червня 12:58

Ліга арабських держав закликає Росію припинити постачати зброю до Сирії. ЛАГ також просить замінити спостерігачів ООН, чию місію в Сирії припинено через більшання рівня насильства, на миротворців.

 

Ліга арабських держав (ЛАГ) закликає Росію припинити постати озброєння до Сирії. Таку заяву зробив сьогодні заступник генерального секретаря організації Ахмед Бен Хеллі, передає Reuters.

"Постачаючи військове спорядження, ви допомагаєте вбивати людей. Це потрібно припинити", - підкреслив представник ЛАД. Він також зазначив, що спостерігачі ООН, чию місію в Сирії припинено через більшання рівня насильства, повинно бути замінено на миротворців.

- Росія почала підготовку до сирійської кампанії, - ЗМІ

Нагадаємо: 12 червня державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що Росія, за наявною у Вашингтона інформацією, постачає Сирії ударні вертольоти. Крім того, вона зазначила, що продаж таких озброєнь Дамаску "радикально посилить конфлікт" у країні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров і посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад спростували цю інформацію. До того ж глава російського зовнішньополітичного відомства звинуватив США в постачаннях сирійській опозиції озброєння і боєприпасів, які може бути використанов бойових діях проти Дамаска.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах щодо мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів". !zn

Читайте також:

Російський корабель повернувся до Севастополя, так і не відправившись до Сирії

Американська розвідка засікла військово-транспортний корабель Росії, що прямує до Сирії з Севастополя

США звинуватили Росію у постачанні бойових вертольотів до Сирії

Росія і США поміряються зброєю: Штати готові озброювати сирійську опозицію

Росіяни доставили режиму Асада чергову партію зброї