Російський опозиціонер Развозжаев відмовився від явки з повинною і вимагає порушити справу в зв'язку з його викраденням в Україні

25 жовтня 14:58

Захист Развозжаєва також збирається подати до СК РФ заяву відповідно до статті 126 КК РФ про викрадення людини. Крім цього, захист збирається подати заяву на ім'я керівника слідчої групи з проханням провести новий допит Развозжаева, а також провести нову перевірку матеріалів, викладених у скандальному фільмі телекомпанії НТВ "Анатомія протесту-2".

 

Всі заяви Леоніда Развозжаева, зроблені ним після 18 жовтня, зокрема явка з повинною, дезавуйовані, повідомив 25 жовтня адвокат Марк Фейгін, який представляє інтереси заарештованого опозиціонера.

За його словами, захист Развозжаєва також збирається подати в СК РФ заяву в порядку статті 126 КК РФ про викрадення людини. Крім цього, захист збирається подати заяву на ім'я керівника слідчої групи з проханням провести новий допит Развозжаєва, а також провести нову перевірку матеріалів, викладених у скандальному фільмі телекомпанії НТВ "Анатомія протесту-2".

"Поки я не був допущений до підзахисного, слідство намагалося допитувати Леоніда, але він відмовлявся давати свідчення, посилаючись на статтю 51 Конституції РФ", - сказав Фейгін.

- У Росії заявили про явку з повинною викраденого в Києві опозиціонера. Развозжаєв стверджує, що його катували (ВІДЕО)

Адвокат додав, що написані Развозжаєвим нові заяви, за домовленістю з адміністрацією СІЗО, 26 жовтня будуть спрямовані в СК РФ. "Якщо цього не відбудеться, я направлю ці папери сам", - сказав Фейгін.

За його словами, фізичний і моральний стан його підзахисного в нормі. "Леонід зазначив, що після зустрічі зі мною він став почуватися набагато впевненіше", - додав захисник.

- Україні загрожують санкції за видачу Развозжаєва

Адвокат опозиціонера тепер повинен повідомити офіційних представників слідства про те, що його підзахисний відмовляється від своїх свідчень.

Нагадаємо, радник з питань громадської інформації УВКБ ООН Олександра Маковська заявила, що громадянин Росії, координатор «Лівого фронту» Развозжаєв звертався за консультацією з питання отримання політичного притулку до неурядової організації-партнера Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

- У Росії стверджують, що викрадення Развозжаева було узгоджено і з українською стороною


19 жовтня, безпосередньо під час консультації, Развозжаєв вийшов з офісу неурядової компанії HIAS в Києві на перерву і не повернувся, хоча в будівлі залишилися його речі.

20 жовтня російські опозиціонери повідомили про те, що Развозжаєва викрали в Києві російські спецслужби. !zn

Читайте також:

У Росії заявили про явку з повинною викраденого в Києві опозиціонера. Развозжаєв стверджує, що його катували (ВІДЕО)


У Росії стверджують, що викрадення Развозжаєва було узгоджено і з українською стороною

Прикордонники заявили, що Развозжаєв перетнув кордон офіційно і без скарг


Викрадений в Києві російський опозиціонер просив у ООН притулку