Російський дипломат пригрозив стерти з лиця землі Катар

07 лютого 15:24

Дипломатичний скандал виник, коли на засіданні Радбезу ООН Росія і Китай заблокували проект резолюції щодо Сирії.

 

Постпред Росії при ООН Віталій Чуркін полаявся з головою МЗС Катару на засіданні Ради безпеки ООН, пригрозивши йому повним знищенням його країни.

Це трапилося минулого тижня, коли Рада безпеки розглядала проект резолюції щодо Сирії, а Росія і Китай заблокували документ. Перед голосуванням міністр закордонних справ Катару сказав постпреду РФ при ООН Віталію Чуркіну: "Я попереджаю Росію, що якщо вона не утримається від вето і не погодиться з рішенням ООН, вона втратить всі арабські країни".

У відповідь на це Чуркін неголосно відповів: "Якщо ви будете розмовляти зі мною таким чином, то вже сьогодні не буде більше такого поняття, як Катар" (si vous me parlerez une autre fois de cette facon, il n'y aura plus une telle chose comme le Qatar a partir d'aujourd'hui...)

Щоправда, російські ЗМІ, наприклад "Російська служба новин", переклали це набагато більш брутально: "Еще раз вякни что-то в таком тоне, и твой Катар не доживет до завтра".

Він також додав, що представляє "велику Росію і від її імені розмовляє тільки з важливими людьми", передає "Інтерфакс" з посиланням на єгипетську газету "Аль-Ахрам". !zn

Читайте також:

Сирійці захопили посольство Росії у Лівії, протестуючи проти вето у Радбезі ООН

Сирійська армія відновила обстріл міста Хомс: десятки вбитих

Міжнародний суд дозволив судити сина Каддафі у Лівії