Російські журналісти не знайшли у Сирії ознак громадянської війни, за добу там загинули «лише» 92 людини

23 лютого 10:10

«Ситуація в Дараа не відрізняється від загальної картини у тих населених пунктах, які зазнали нападів терористів. Життя в місті стабільне», - заявила кореспондент телеканалу "Россия 24" Анастасія Попова. Тим часом за минулу добу у країні загинули 92 людини.

 

Делегація співробітників російських та італійських ЗМІ відвідала сирійське місто Дараа, яке протягом кількох місяців було одним з головних осередків опору президенту Асаду. Журналісти зустрілися з жителями Дараа і представниками місцевої влади.

Як повідомляє агентство SANA, представники ЗМІ побували у зруйнованих терористами будівлях, серед яких - телецентр і національна бібліотека. Показали їм і арсенал конфіскованої у бойовиків зброї. Губернатор розповів гостям про події останніх місяців.

"Ситуація в Дараа не відрізняється від загальної картини у тих населених пунктах, які зазнали нападів терористів. Життя у місті стабільне", - заявила кореспондент телеканалу "Россия 24" Анастасія Попова. Вона зазначила, що, ознайомившись з реальним становищем, зможе розповісти глядачам правду про події.

Тим часом, як повідомила сирійська опозиція, за минулу добу у країні загинули 92 людини. Серед них - "королева військової журналістики" Марі Колвін, а також фотограф Ремі Ошлік, нещодавно удостоєний престижної премії World Press Photo 2012 за серію фоторепортажів з охопленої громадянською війною Лівії.

США підтримала заклик до встановлення гуманітарного перемир'я, мета якого - надати допомогу пораненим і дозволити жителям обложених міст запастися продовольством. ООН направляє до Сирії заступника генерального секретаря з гуманітарних питань Валері Амос.

Проте опозиція вважає це недостатнім. "Ми прийшли до висновку, що єдиним рішенням проблеми стане військова інтервенція. У порівнянні з тривалою громадянською війною вона - менше зло", - заявив представник сирійської національної ради Басма Кодмані. !zn

Читайте також:

ЄС готує для Сирії новий пакет санкцій

Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо Сирії

Сирійський сценарій