Російське судно знову спробує доставити вертольоти до Сирії, на цей раз - під ескортом корабля ВМФ РФ

24 червня 08:41

Вантажне судно "Алаід", що намагалося доставити до Сирії відремонтовані в Росії вертольоти, зайшло в Мурманськ для зміни прапора. Потім воно знову відправиться в Сирію, але цього разу - під ескортом корабля ВМФ РФ.

 

Російське вантажне судно "Алаід", що безуспішно намагалося доставити до Сирії відремонтовані в РФ вертольоти Мі-25, вранці 24 червня зайшло в Мурманськ для зміни прапора Кюрасао на російський. Після цього воно знову відправиться до сирійських берегів, однак на цей раз - під ескортом небойові корабля ВМФ Росії, повідомило військово-дипломатичне джерело в Москві.

Перша спроба "Алаід" доставити вертольоти до Сирії закінчилася невдачею, оскільки російське судно на початку тижня було зупинене біля узбережжя Шотландії. Це сталося після того, як британська страхова компанія StandardClub оголосила про розрив з ним договору, звинувативши його в перевезенні зброї до Сирії.

- Росію знову закликають припинити постачання зброї до Сирії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров, однак, підкреслив, що Москва не робить нічого протизаконного. Він пояснив, що Росія лише відремонтувала три вертольоти Мі-25, які були продані Сирії ще в радянські часи і які є сирійською власністю.

"Російська сторона всього лише виконала свої колишні зобов'язання перед Сирією з ремонту техніки", - вказав він. Лавров також додав, що судно "Алаід" везло до Сирії засоби ППО, "які можуть використовуватися тільки для відбиття зовнішньої агресії і ніяк не проти мирних демонстрантів". !zn

Читайте також:

ООН: План врегулювання ситуації в Сирії не виконується, країна на межі громадянської війни

Європа не виключає військову інтервенцію в Сирії

Нова бійня в Сирії: понад 100 мирних жителів убито в районі міста Хама

Саудівський імам призначив винагороду в півмільйона доларів за голову Башара Асада