Російська опозиція подала заявку на «Марш мільйонів»

23 квiтня 07:08

Опозиція, яка не визнала легітимними президентські вибори у Росії, має намір провести «Марш мільйонів» напередодні інавгурації Путіна.

 

У мерію Москви подано заяву на проведення 6 травня «Маршу мільйонів за чесну владу». Акцію планується провести у вигляді ходи і мітингу. Ходу опозиція хоче провести напередодні інавгурації обраного президента Володимира Путіна, о 15:00 від Тріумфальної площі по Тверській вулиці, і завершити мітингом на Манежній площі, біля стін Кремля.

Серед заявників акції - Сергій Удальцов, Надія Мітюшкіна, Сергій Давідіс, Ігор Бакіров і Олена Лук'янова.

На думку організаторів, у марші повинні взяти участь не тільки москвичі, але й росіяни, що приїхали з інших регіонів. Саме тому він має таку назву.

«Початок Народного маршу о 15:00. Тепер будемо дивитися, як відреагує мерія», - написав у своєму мікроблозі Twitter Удальцов.

Раніше координатор «Лівого фронту» говорив про те, що в марші можуть взяти участь до 20 тис. осіб.

Основні гасла, за словами Удальцова, залишилися незмінними. «Ми не вважаємо ці вибори легітимними і вимагаємо дострокових виборів і корінної політичної реформи», - зазначив опозиціонер в інтерв'ю агентству «РИА Новости».

За його словами, протягом трьох днів повинна надійти реакція з мерії. «Ми готові до перемовин. Готові обговорювати маршрут, час проведення. Сподіваємося, що вдасться погодити захід, щоб він пройшов мирно, спокійно», - підкреслив Удальцов.

За кілька днів до "Маршу мільйонів", 1 травня, опозиція проведе ходу «За чесні вибори». Заявка на його проведення була подана раніше.

За планом організаторів маршрут ходи буде таким самим, як і 4 лютого: акція розпочнеться о 14:00 на Калузькій площі, пройде по Великій Якиманці і Великій Поляні і завершиться мітингом на Болотній площі. !zn

Читайте також:

На Болотній площі у Москві розпочався стотисячний мітинг

Патріарх Кирило: Православні не ходять на демонстрації, вони моляться в тиші монастирів

Біля Кремля розгорнули величезний банер з написом «Путин, уходи!»

Горбачов запропонував на референдумі скасувати «самодержавство» у Росії