Російська мова оголошена регіональною в Запоріжжі (ФОТО)

05 вересня 10:16

Під час розгляду мовного питання будівлю мерії пікетували кілька сотень представників Партії регіонів, а також націонал-патріотичні організації, кожна з яких заявляла свою позицію щодо статусу російської мови.

 

Сесія Запорізької міськради 5 вересня більшістю голосів проголосувала за надання російській мові статусу регіональної на території Запоріжжя.

Депутати голосували поіменно. В результаті 65 осіб проголосували за надання російській мові статусу регіональної, 13 проти, 1 утримався.

За кілька годин до ухвалення рішення будівлю мерії пікетували кілька сотень представників Партії регіонів, а також націонал-патріотичні організації, кожна з яких заявляла свою позицію щодо «мовного» питання.

Сесія міськради відмовила в заявках на присутність в залі засідання ряду депутатів націонал-патріотичних сил, в тому числі ВО «Свободи», які хотіли взяти участь в обговоренні даного питання.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

*фото - reporter-ua.com

Як повідомлялося, Запорізька облрада однією з перших в Україні почала реалізацію закону «Про основи державної мовної політики» і надала російській мові статус регіональної в області.

Статус регіональної російській мові надали також Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Херсон, Одеська, Донецька, Херсонська, Луганська і Дніпропетровська області. !zn

Читайте також:

Львівська міськрада звинуватила «окупаційний режим Януковича» у державній зраді

У новому варіанті мовного закону немає регіональних мов

Росія допоможе Україні впроваджувати російську мову в навчальних закладах