Росія закликала владу України проявити гуманність до Тимошенко

24 квiтня 19:02

МЗС Росії розраховує, що владою України будуть вжиті всі необхідні заходи щодо повного дотримання законних прав Юлії Тимошенко, проявлена ​​гуманність і знайдено шляхи «адекватного, без ускладнень внутрішньополітичного становища в країні, вирішення ситуації».

 

МЗС Росії розраховує, що влада України буде повністю дотримуватися законних прав колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яку було засуджено в жовтні 2011 року на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році.

«У Москві зі стурбованістю сприйняли повідомлення ЗМІ про погіршення стану здоров'я ув’язненого екс-прем'єр-міністра України Тимошенко, яка потребує термінової медичної допомоги. Розраховуємо, що влада України прийме всі необхідні заходи щодо повного дотримання законних прав Ю.В.Тимошенко, проявить гуманність і знайде шляхи адекватного, без ускладнень внутрішньополітичного становища в країні, вирішення ситуації», - йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Тимошенко заявила, що проти неї застосовувалася груба фізична сила під час переїзду до лікарні. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що в Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії лікарні. !zn

Читайте також:

Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко


Єврокомісія вимагає пояснень «у терміновому порядку» щодо ситуації з Тимошенко

У ПАРЄ везуть 105 тис. підписів на підтримку Луценка і Тимошенко


Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя

Посольство США «дуже уважно» розбереться з інформацією про побиття Тимошенко