Росія не виключає попереджувального удару по європейській ПРО

03 травня 07:58

Розміщення нових ударних озброєнь на півдні і північному заході Росії, включаючи розгортання ракетного комплексу «Іскандер» у Калінінградській області, є одним із можливих варіантів руйнування інфраструктури «дестабілізуючого характеру системи ПРО в Європі».

 

Росія може прийняти рішення про завдання попереджувального удару по об'єктах європейської протиракетної оборони, заявив начальник Генштабу Збройних сил РФ генерал армії Микола Макаров.

«З урахуванням дестабілізуючого характеру системи ПРО, а саме: створення ілюзії завдання безкарного удару, рішення про попереджувальне застосування наявних засобів ураження буде прийматися в період загострення ситуації», - підкреслив воєначальник у четвер на конференції у Москві щодо ПРО.

Він зазначив, що «розміщення нових ударних озброєнь на півдні і північному заході Росії для вогневого ураження комплексів протиракетної оборони, включаючи розгортання ракетного комплексу «Іскандер» у Калінінградській області, є одним із можливих варіантів руйнування інфраструктури ПРО в Європі». !zn

Читайте також:

Молдова заборонила встановлювати російські радари у Придністров’ї

Японія розгорнула систему ПРО перед запуском північнокорейського супутника

Журналісти підслухали переговори Медвєдєва з Обамою: Я все передам Володимиру (відео)