Росія не поступиться Україні ціною на газ і після виборів - Симоненко

23 жовтня 13:49

Політик заявив, що постійно говорячи про російський газ, українська влада «бездарна» в тому, щоб чітко заявити про енергетичну безпеку в Україні.

 

Росія не змінить своєї позиції щодо ціни на газ для України і після виборів.
Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

«Нічого після виборів не зміниться. Росія і надалі буде займати принципову позицію доти, поки Україна не дасть відповідь на основоположні виклики, які третя світова криза поставила перед багатьма, в тому числі і перед Росією», - зазначив він.

Політик заявив, що постійно говорячи про російський газ, українська влада «бездарна» в тому, щоб чітко заявити про енергетичну безпеку в Україні.

«Зверніть увагу: у Луганській області 51 вугільне підприємство закрили за роки незалежності, однак шахтарів загнали в копанки», - обурився Симоненко.

При цьому, додав він, вся влада - губернатори, міліція, прокуратура, депутати - сидять на місці і отримують на експлуатації шахтарів, а Україна в цей час втрачає величезні можливості, щоб використовувати вугілля за доступною ціною, наприклад, для роботи електростанцій, а також побутове вугілля.

«Все потрібно робити з розумом! А в мене таке враження, що у нас перед виборами можуть тільки на гармошці грати і красуватися на екранах телевізорів», - резюмував лідер Компартії.

Нагадаємо, що в понеділок, 22 жовтня, президент України Віктор Янукович разом з українською делегацією зустрічався зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Очікування від цієї зустрічі були великими, але головні завдання та головні документи, зокрема, щодо зниження ціни на газ, так і не були підписані. !zn

Читайте також:

Професіонали не ставлять під сумнів високі рейтинги КПУ - Копатько

Голуб сказав, де знаходиться центр чорного піару

Симоненко: Влада розв’язала проти комуністів пропагандистську війну

Шахти Кривого Рогу принесли дохід у 9 бюджетів міста у «чужу кишеню» - Симоненко