Росія і Білорусь погодили режим польотів

10 квiтня 04:17

Росія і Білорусь домовилися про те, що кожна зі сторін буде виконувати по п'ять авіарейсів на день між Москвою і Мінськом.

 

Росія і Білорусь домовилися про виконання кожною із сторін по п'ять авіарейсів на день між Москвою і Мінськом. Про це заявив віце-прем'єр Білорусі Анатолій Калінін. Такий порядок почне діяти з 27 квітня.

Раніше білоруська сторона запропонувала Росії домовлятися про умови авіаперевезень відразу на п'ять років. Зараз же йдеться лише про «літній період».

Конфлікт з приводу авіарейсів виник після того, як російський Мінтранс отримав повідомлення про скорочення з 13 квітня в односторонньому порядку рейсів російських авіакомпаній з Москви до Мінська. У той же час, за твердженням російської сторони, країни домовилися про програму польотів до 10 травня 2012 року.

Суперечка між Мінськом і Москвою призвела до того, що 26 березня польоти за цим маршрутом припинилися. Росія відкликала дозвіл на польоти у «Белавиа», а Білорусь - у чотирьох російських авіакомпаній.

Причиною конфлікту стала нездатність сторін домовитися про кількість рейсів. 29 березня Білорусь і Росія досягли згоди з даної суперечки.

Однак 5 квітня з'явилося повідомлення про скорочення Білоруссю числа російських рейсів. Російські регулятори заборонили «Белавиа» літати в усі регіони Росії, окрім Москви. Білоруська компанія також літає у Калінінград, Санкт-Петербург, Єкатеринбург і Сочі.

Після цієї звістки Мінськ заявив про готовність поскаржитись на дії Росії до суду Євразійського економічного союзу, але міністерство транспорту Росії пообіцяло вирішити суперечку в ході переговорів 9 квітня. !zn

Читайте також:

Москва перервала авіасполучення з Мінськом

Українські авіакомпанії скасовують харчування для пасажирів

Білорусь відмовилася від внутрішніх авіаперельотів