Росія готова за Грузією скасувати візовий режим між двома країнами

02 березня 18:00

Росія готова взяти приклад з Грузії, скасувавши візовий режим, а також пропонує відновити дипломатичні відносини.

 

Росія була і залишається зацікавленою в зміцненні зв'язків між народами РФ і Грузії і пропонує відновити дипломатичні відносини між двома країнами, заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Готові ввести на взаємній основі безвізовий режим для громадян Грузії. Для цього необхідно, щоб грузинська сторона забезпечила надійні правові умови, які гарантували б безпеку росіян, які відвідують Грузію. Пропонуємо також відновити дипломатичні відносини між нашими країнами», - йдеться в заяві Лукашевича, розміщеному на сайті російського МЗС.

«Російська сторона завжди виступала за збереження і зміцнення гуманітарного спілкування між нашими народами, максимальне полегшення контактів між людьми. Військова авантюра грузинського керівництва в серпні 2008 року і подальший розрив грузинською стороною дипломатичних відносин з Росією підірвали це», - повідомив представник російського МЗС.

Крім того, він нагадав, що в Грузії діє закон «Про окуповані території», згідно з яким відвідувачі Абхазії і Південної Осетії підлягають кримінальному переслідуванню.

«У цьому зв'язку слід мати на увазі, що з причини розриву грузинською стороною дипломатичних відносин з Росією наші можливості з консульського і правового захисту наших громадян, що потрапили в біду в Грузії, вкрай обмежені», - сказав Лукашевич.

Як повідомлялося президент Грузії Михайло Саакашвілі скасував візовий режим для росіян і запросив всіх громадян Росії приїхати до Грузії, «яка відрізняється тим, що вільна від корупції, від насильства, від порушення прав людини». !zn

Читайте також

Саакашвілі ввів безвізовий режим для росіян


Саакашвілі запропонував скасувати візовий режим з Росією

Грузію цікавлять українські гроші, а не олігархи, які за ними стоять