Росія поставила мету за "будь-яку ціну" заблокувати асоціацію України з ЄС

01 березня 15:02

Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання, щоб асоціації України і ЄС не було. Ніколи.

 

Росія проводить активні дії в країнах Європи щодо недопущення підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як свідчать джерела ZN.UA у кількох країнах ЄС, Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання - "за будь-яку ціну не допустити підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, причому, ніколи; всіма способами задушити ідею і вбити можливості перетворення України на "сланцевий Клондайк", а також відсунути нашу країну від придністровського процесу і дискредитувати українське головування в ОБСЄ, виставивши Україну на міжнародній арені безпорадною, безглуздою і ні на що не здатною країною".

Нагадаємо, що 29 січня 2009 року, виступаючи на розширеному засіданні Федеральної служби безпеки Росії, тодішній президент Російської Федерації Дмитро Медвєдєв подякував спецслужбам за недопущення надання Україні і Грузії Плану дій щодо членства у НАТО.

"У низці сусідніх держав зберігалася нестабільна соціально-політична ситуація, не припинялися спроби розширення НАТО, в тому числі і за рахунок т.зв. прискореного вступу до альянсу Грузії і України. Все це, зрозуміло, вимагає чіткої і злагодженої роботи всіх спеціальних силових структур, правоохоронних органів і досить високого рівня координації їхньої діяльності. Повинен відразу сказати, що Федеральна служба безпеки в цілому успішно виконала завдання, поставлені перед нею", - заявив в січні 2009-го Дмитро Медвєдєв.

Докладніше читайте в матеріалі Тетяни Сіліної "За півгодини до весни" у свіжому номері "Дзеркала тижня", який вийде в суботу, 2 березня. !zn

Читайте також:

До травня Україна повинна показати Євросоюзу, як працює над реформами

У ЄС не зрозуміли суть Євразійського союзу

У МЗС вважають, що "Плану Б" щодо Євросоюзу в України немає

Янукович пояснив лідерам ЄС, що Україна не має моделі співпраці з МС, але прагне її знайти