Рон Пол припиняє участь у праймеріз у США

15 травня 04:40

Кандидат у президенти США конгресмен-республіканець з Лібертаріанською програмою Рон Пол не буде брати участь у праймеріз, але не припиняє участі у президентській передвиборчій кампанії.

 

Політик більше не має наміру витрачати гроші з передвиборного фонду на праймеріз у штатах, які ще не проголосували (праймеріз в яких ще не пройшли).

Передвиборчу кампанію продовжує, окрім Пола, екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні, який, після того, як майже всі його суперники припинили боротьбу, став де-факто єдиним і найпопулярнішим кандидатом від Республіканської партії.

Пол вважався аутсайдером перегонів - на праймеріз у штатах він займав останнє або передостаннє місце. Припинення участі у праймеріз Пола робить попередні вибори фактично безальтернативними.

Тим не менше, Пол зазначає, що «продовжить боротьбу за голоси делегатів партійного з'їзду», який пройде в кінці серпня в Тампі і обере єдиного кандидата від партії на президентські вибори 6 листопада.

Як пояснив Пол, боротися він має намір, беручи участь у регіональних партійних з'їздах, в тому числі, у штатах, де вже пройшли праймеріз. Таким чином, Пол сподівається роздобути голоси делегатів, які підтримали раніше кандидатів, які дотепер зняли свої кандидатури.

Дотепер Ромні заручився підтримкою 919 делегатів на партійному з'їзді, Пол - лише 82. Для затвердження єдиним кандидатом необхідні голоси 1144 делегатів.

Від демократів у виборах буде брати участь чинний президент Барак Обама, який, за даними різних опитувань, випереджає за популярністю Ромні на 7-10%.


Нагадаємо, 57-мі вибори американського лідера пройдуть в два етапи: 6 листопада і 17 грудня. В даний час своє бажання балотуватися підтвердили чинний глава держави, представник Демократичної партії Барак Обама, а також екс-губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні і техаський конгресмен Рон Пол (обидва висунуті республіканцями). Ще вісім політиків зняли свої кандидатури з виборчих перегонів. !zn

Читайте також:

Ромні переміг на праймеріз у 5-ти штатах і зміцнив лідерство серед республіканців

Кандидата у президенти США на 1 квітня розіграв власний передвиборчий штаб (відео)

Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів