Ромні переміг на праймеріз у 5-ти штатах і зміцнив лідерство серед республіканців

25 квiтня 06:17

Республіканець Мітт Ромні, який претендує на висунення у президенти США, переміг на попередніх виборах у п'яти штатах і закликав колег з партії зосередитися на боротьбі з нинішнім господарем Білого дому Бараком Обамою.

 

Міт Ромні став переможцем на праймаріз у штатах Коннектикут, Делавер, Нью-Йорк, Пенсільванія і Род-Айланд. Таким чином він зміцнив своє лідерство у республіканських перегонах і залишається практично єдиним політиком, який серйозно претендує на висунення у президенти від Республіканської партії.

Виступаючи після оголошення про свої перемоги, він заявив про початок нової кампанії.

«Почекайте ще трохи. Сьогодні ввечері ми починаємо нову Америку! - сказав Ромні у Нью-Гемпширі - першому штаті, де він переміг в цьому році. - Сьогодні починається нова кампанія, покликана зібрати разом всіх американців, які в глибині душі знають, що ми можемо досягти більшого».

«Останні кілька років ми бачили краще, чого міг досягти президент Обама, але це зовсім не те, чого може домогтися Америка, - додав республіканський кандидат. - Сьогодні - початок кінця розчарувань обамівських років і початок нових, кращих сторінок нашої історії, які ми напишемо разом».

Колишній сенатор від штату Пенсільванія Рік Санторум вийшов з боротьби два тижні тому. Колишній спікер Палати представників Ньют Гінгріч і конгресмен Рон Пол на сьогоднішній день заручилися лише невеликим числом делегатів. Таким чином, Ромні є фаворитом президентських перегонів.

Президентські вибори у США мають відбутися у листопаді цього року. !zn

Читайте також:

Врятувати американського кота

Кандидата у президенти США на 1 квітня розіграв власний передвиборчий штаб (відео)

Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів

На праймеріз в Арізоні і Мічігані впевнену перемогу здобув Мітт Ромні