Рішення обласних рад з приводу "мовного закону" розколює українське суспільство, - Симоненко

20 серпня 07:51

Лідер КПУ вважає, що такі рішення в черговий раз викличуть тільки конфлікти серед населення України. Симоненко підкреслив, що такий «розкол» вигідний олігархам, щоб відвернути увагу від справжніх проблем.

 

Прийняття низкою обласних рад рішення про надання російській мові статусу регіональної тільки розколює українське суспільство.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час запису програми на телеканалі «ТВ-5» у м. Запоріжжя.

Симоненко підкреслив, що такі рішення у черговий раз викличуть тільки конфлікти серед населення України. Він нагадав, що Верховна Рада прийняла Закон «Про ратифікацію Європейської Хартії на підтримку нацменшин в Україні:

«Тобто, цей закон не вирішував статус російської мови по всій Україні і не вирішує це питання глобально», - відзначило лідер КПУ.

«Безумовно, - додав Симоненко, облради, приймаючи ці рішення, мали повне право, з огляду на прийнятий Закон у Парламенті. Але ж всі ми пам'ятаємо, якщо подібні рішення будуть прийматися в одних областях, а в інших ні, то це тільки посилить і без того існуючий в Україні розкол серед населення».

Симоненко підкреслив, що такий «розкол» вигідний олігархам, щоб відвернути увагу від справжніх проблем, особливо враховуючи майбутні парламентські вибори-2012.

«Все, що відбувається в Парламенті, пов'язане з Законом "Про мови", в тому числі і бійка, абсолютно сплановано як однією стороною, так і іншою. Але реально проблему другої державної мови такі закони не вирішують», - підсумував політик. !zn

Читайте також:

Чергове підвищення пенсій обернеться підвищенням цін, - КПУ

Партія регіонів піариться на законі про мови, - Симоненко

Мартинюк пророкує Компартії 15% голосів