Рибак збере голів фракцій обговорити вимоги опозиції

29 сiчня 19:27

Спікер продовжує наполягати на тому, що не може провести позачергову сесію, оскільки опозиція не зібрала достатню кількість підписів.

 

Голова Верховної Ради Володимир Рибак 1 лютого проведе нараду з головами фракцій щодо підготовки питань, які опозиція вимагає розглянути на позачерговій сесії. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

"Ініціатори проведення позачергової сесії не зібрали належної кількості підписів народних депутатів, адже після перевірки в Апараті парламенту з 158 підписів 7 не відповідали оригіналам, а ще 10 підписів - викликали сумніви в тому що вони поставлені проти прізвищ народних депутатів, яких на час збору підписів не було на території України", - нагадав Рибак.

"Отже, фактично є лише 141 підпис народних депутатів, які не викликають сумніву, замість необхідних за Конституцією 150 підписів", - уточнив він.

Спікер висловився за необхідність обговорити це питання і в п'ятницю з лідерами фракцій, і в понеділок на засіданні Погоджувальної ради.

Як повідомлялося, раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак відмовився скликати позачергову сесію парламенту для розгляду ситуації щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

"УДАР" вимагає від Рибака подати у відставку

Опозиція не змогла домогтися від Рибака скликання позачергової сесії

У опозиції є план на випадок, якщо Рибак не оголосить про позачергову сесію Ради

Один депутат коштує бюджету в 2039 гривень на день