Рибак впевнений, що тим, хто буде ночувати в Раді депутатам "мучитися залишилося не довго"

15 лютого 17:57

Спікер пообіцяв депутатам, що вже скоро він в шість годин вечора буде закривати засідання, і парламентарії будуть розходитися по домівках і займатися дітьми.

 

Голова Верховної Ради Володимир Рибак впевнений, що на засідання парламенту у вівторок, 19 лютого, депутати зберуться практично в повному складі.

"Всі прийдуть на сесію у вівторок", - сказав Рибак журналістам в п'ятницю, 15 лютого, в Києві.

За його словами, вже зараз відомо, що всього лише два або три нардепи не з'являться на засіданні, оскільки хворіють.

"Журналісти побачили, що два депутати можуть проголосувати трьома картками", - відзначив Рибак підкресливши, що розробники системи повинні зробити висновки.

За його словами, тільки після висновків розробників, можна буде ухвалювати рішення щодо запровадження системи для голосування.

При цьому Рибак зазначив, що депутатам, які ночують у залі "мучитися залишилося не довго".

Спікер Ради розкритикував те, що депутати змушені, захищаючи свою позицію, залишатися в залі. "Це погано. Цього ми підтримувати не будемо", - підкреслив він і висловив надію, що політичним силам вдасться домовитися і розблокувати роботу парламенту.

"Я буду в шість годин закривати (засідання Верховної Ради) і ви будете розходитися по домівках і займатися дітьми", - звернувся він до депутатів.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування. Депутати фракції "УДАР" з 5 лютого вдень і вночі блокують президію і трибуну в залі засідань.

6 лютого Рибак заявив, що парламент почне роботу 19 лютого, 7 лютого лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив надію, а 8 лютого народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що не виключає, що 19 лютого представники більшості розблокують роботу парламенту силовим шляхом.

У той же час, у вівторок Олійник заявив, що якщо опозиція продовжить блокувати трибуну парламенту і не дозволить почати роботу другої сесії ВР VII скликання, парламентська фракція Партії регіонів може погодитися на перевибори.

5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту. !zn

Читайте також:

Переговори про розблокування Ради знову провалилися

Регіонали погрожують "за п'ять хвилин" змінити закон і піти на перевибори

Рибак відкинув варіант розпуску Верховної Ради

Ударівці вважають, що регіонали навмисно залякують опозицію перевиборами