Рибак не буде відбирати посвідчення у позбавлених мандатів депутатів

14 лютого 16:34

На думку спікера, депутати, позбавлені мандатів рішенням Вищого адмінсуду, повинні працювати, поки не винесе свій вердикт КС.

 

Спікер Володимир Рибак подав подання у Конституційний Суд щодо депутатських мандатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Про це він сказав на брифінгу 14 лютого, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду, який відібрав мандати у Домбровського і Балоги.

"Сьогодні я направив до КС подання, нехай він розгляне. Я запросив до себе Павла Балогу. Я сказав йому, що зроблено з цього питання. Я не збираюся відбирати у нього посвідчення, ставити заслін, не пускати у Верховну Раду. Він повинен працювати, а КС нехай розгляне це питання", - сказав Рибак.

Як повідомлялося, Вищий адмінсуд України 8 лютого визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) і №71 (Закарпатська обл.) де обрані відповідно Домбровський і Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що питання про законність і механізм виконання рішення ВАСУ повинна розглянути Верховна Рада.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Рибак раніше заявляв, що остаточне рішення щодо перевиборів повинен приймати Конституційний суд. !zn

Читайте також:

Павло Балога спробує повернути депутатський мандат через Євросуд

Рибак запропонував, щоб вердикт у справі про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського виніс КСУ

Яценюк пояснив, що двох депутатів позбавили мандатів за відмову приєднатися до регіоналів

Однопартійці позбавленого мандата Балоги попросили допомоги Європи