Результати аудиту діяльності Тимошенко поставлено під сумнів

15 червня 15:09

Аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко, що на замовлення української влади здійснила фірма Trout Cacheris і на який планують виділити з державного бюджету 70 мільйонів гривень, є непрозорим, а його висновки не підкріплені ні юридично, ні логічно.

 

До такого висновку дійшли представники однієї з найбільших американських юридичних компаній Ковінгтон енд Бьорлінг (Covington & Burling), повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Covington & Burling на прохання української сторони проаналізувала два розділи звіту компанії Trout Cacheris, що стосуються звинувачень колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у нібито нецільовому використанні коштів, отриманих за Кіотським протоколом, а також розділ, пов'язаний з обвинуваченням у придбанні 1000 автомобілів «Опель» для потреб сільської медицини.

Народний депутат України Сергій Власенко повідомив, що у своєму листі на ім'я Плато Кетчеріса партнер Ковінгтон енд Бьорлінг Брюс Берд відзначає, що цей аудит проведений непрозоро і абсолютно не зрозуміло, а зазначені висновки не підкріплені ні юридично, ні логічно.

На думку Брюса Берда, ці два розділи звіту взагалі необхідно відкликати, й «вони коштують не більше, ніж папір, на якому видруковані».