Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка, - євродепутат

10 березня 09:19

За словами німецького депутата, позбавлення захисника Юлії Тимошенко депутатського мандата - крок у неправильному напрямі.

 

Репутація Віктора Януковича і без справи Сергія Власенка вже заплямована його численними обіцянками ЄС, які він так і не виконав.

Про це заявила депутат німецького Бундестагу від фракції "Союз 90/Зелені" Віола фон Крамон у коментарі Тиждень.uа.

"Ми дуже стурбовані правовою ситуацією в Україні в цілому. Але зрозумійте, що нам зовні дуже складно оцінювати саме цю конкретну справу. Вона лише знову свідчить про довільність політично мотивованих кримінальних справ", - зазначила депутат.

США нагадали Україні про вибіркове правосуддя і позбавлення депутатів мандатів

"Неможливим підписання угоди про асоціацію в листопаді цього року робить загальна політична атмосфера в Україні. ЄС має намір підписати угоду, але Україна повинна показати видимий і значний прогрес з ключових питань: виборчого правосуддя, фальсифікацій парламентських виборів у жовтні і проведення реформ. Ці умови були сформульовані кілька разів", - додала вона.

За словами євродепутата, позбавлення парламентського мандата депутата, який є членом Верховної Ради з 2007 року і переобраний в 2012 році, "звичайно, є кроком у невірному напрямі".

"У ході візиту пана Кожари в Бундестаг на минулому тижні я і мої колеги знову спробували пояснити йому зобов'язання, які має виконати його уряд", - заявила фон Крамон.

"На мій погляд, репутація президента Януковича в Німеччині або в ЄС вже заплямована. Він часто обіцяв виконати зобов'язання, які ЄС встановив для підписання угоди про асоціацію, він обіцяв різні реформи - але так нічого і не виконав. Відмінність у сприйнятті українського народу і української влади обумовлено образом української юстиції і відсутністю верховенства права", - додала вона.

Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 6 березня позбавила депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка.

Цим рішенням ВАСУ задовольнив позов голови ВР Володимира Рибака (обраний від Партії регіонів) про дострокове припинення депутатських повноважень Власенка. Позов спікер аргументував суміщенням Власенком депутатських повноважень з адвокатською діяльністю.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в низці судових справ. !zn

Читайте також:

ЄС підпише Асоціацію з Україною після припинення політичних переслідувань

Хорошковський визнав, що Януковича не пускають в ЄС через вибіркове правосуддя

Навіть НАТО чекає від України вирішення проблеми політичного переслідування в судах