Регіоналів викрили в обмані: ПАРЄ підтримала доповідь про політв'язнів, але іншу

24 сiчня 10:07

Володимир Ар'єв назвав маніпуляцією заяву Івана Попеску про те, що українська опозиція нібито не отримала підтримки у ПАРЄ в питанні про політв'язнів.

 

Опозиція викрила представників Партії регіонів у маніпуляції і обмані щодо повідомлення про "провал" у ПАРЄ резолюції про політв'язнів в Азербайджані.

"Маніпуляція і брехня від ПР. Обидва питання, які розглядалися, стосувалися Азербайджану, в обох є згадка про політичних ув'язнених. Різниця тільки в тому, що ПАРЄ віддала перевагу резолюції моніторингового комітету ПАРЄ, яка чітко вказує на наявність політв'язнів в Азербайджані", - написав на своїй сторінці у Facebook член української делегації в ПАРЄ, депутат від "Батьківщини" Володимир Ар'єв.

"Другий проект резолюції був від депутата Бундестагу. Його не підтримали. Тому ніякої відмови не було - регіонали тут програли все й намагаються зробити хорошу міну при поганій грі", - пояснив він.

Нагадаємо, що раніше глава української делегації у ПАРЄ, народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску заявив, що "українській опозиції не вдалося схилити на свою сторону Раду Європи, піднімаючи питання про політв'язнів".

З його повідомлення виходило, що Асамблея розглянула дві доповіді, і лише друга з них - яку не було затверджено - стосувалася "так званих політичних ув'язнених в Азербайджані".

Насправді, у першій доповіді, яку було прийнято 196 голосами "за" при двох "проти", також містилася вимога про вирішення проблеми політв'язнів.

Зокрема, Азербайджану було запропоновано переглянути справи заарештованих журналістів і активістів, законність кримінального переслідування яких ставилася під сумнів місцевими і міжнародними правозахисними структурами. При цьому ПАРЄ рекомендувала використати всі наявні правові інструменти, аби звільнити цих ув'язнених.

Згідно з резолюцією, Азербайджан буде залишений під моніторингом ПАРЄ до повного виконання ним зобов'язань перед Радою Європи. !zn

Читайте також:

Опозиціонери розповіли омбудсмену з Європи про знущання над Тимошенко

Президент ПАРЄ зібрався відвідати Україну

Голова спостерігачів від ПАРЄ вважає, що в Україні вже авторитаризм

Європарламент прийняв ще одну критичну резолюцію щодо України