Регіонали влаштували демарш у Страсбурзі через Тимошенко і Луценка

14 червня 11:06

Регіонали покинули засідання міжпарламентського комітету Україна-ЄС через те, що, згідно з пунктами прийнятої резолюції, необхідно буде знову повернутися до питання Луценка і Тимошенко.

 

Члени Партії регіонів демонстративно покинули засідання міжпарламентського комітету «Україна-ЄС». Про це депутат Ірина Геращенко написала на своїй сторінці Facebook.

«Ну от, члени Партії Регіонів покинули засідання міжпарламентського комітету «Україна ЄС» через незгоду, що у спільній резолюції є кілька пунктів, які звертають увагу на необхідність виконувати резолюцію Європарламенту, позбавитися від вибіркового правосуддя і знову привернути увагу до справ Юлі і Юри», - написала Геращенко.

Перед цим Єврокомісар Штефан Фюле сказав, що Угода про асоціацію буде підписана лише тоді, коли Україна перейде від слів до дій.

Дії повинні стосуватися проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і прискорення реформ.

Нагадаємо, що Тимошенко була засуджена на 7 років позбавлення волі за 365-ю статтею Кримінального кодексу за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод з Росією у 2009 році.

Луценка визнали винним у скоєнні посадових злочинів і засудили до 4 років позбавлення волі.

Раніше у Раді неодноразово робилися спроби звільнити Тимошенко і Луценка за допомогою змін до законів, проте вони завжди блокувалися парламентською більшістю. !zn

Читайте також:

Європа порадила Україні перестати пояснювати тюремне ув’язнення Тимошенко лише старим кримінальним кодексом

Європарламентарі на Євро-2012 вболівали за Німеччину і Тимошенко

Азаров: Українці не підтримують Тимошенко