Регіонали пообіцяли, що Рада прийде до персонального голосування. Питання тільки в швидкості руху

03 грудня 12:23

Регіонали в питанні забезпечення персонального голосування хочуть, перш за все, встановити відповідальність народного депутата, який сам не голосує.

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступає за ухвалення працездатних рішень, що стосуються персонального голосування народних депутатів, і виступає за встановлення відповідальності за пропуск засідань без поважних причин.

"Це питання (про персональне голосування депутатів) має місце бути. І раз вже воно рухається вперед, значить, ми повинні обговорити його і прописати процедуру таким чином, щоб вона була робочою», - сказав Єфремов на прес-конференції 3 грудня.

"Мені дуже не хочеться, щоб ми прийняли найпростішу норму, наприклад: голосування за допомогою сенсорної кнопки - і ви завтра на всіх телеканалах показуєте, які технічні пристрої застосовуються в залі для того, щоб заблокувати цю кнопку. Вже всі про це знають. І це черговий етап, який виставляє парламент у смішному світлі, і нерозумно йти цим шляхом", - сказав він.

Єфремов підкреслив, що в питанні забезпечення персонального голосування необхідно, перш за все, встановити відповідальність народного депутата, який сам не голосує.

"Я пропонував просту формулу: давайте ми погодимося з тим, що якщо три рази пропустив голосування без поважних причин, значить, автоматом втрачається депутатський мандат. Усі, з ким я розмовляв, відразу впадали в такий ступор і говорили, що це суперечить нормам Конституції та що Конституційний суд з цим не погодиться", - розповів він.

"Якщо людина не виконує закон, значить, далі має бути прописана норма відповідальності цієї людини, а не повинен бути інший закон, який розповідає, як потрібно виконувати норму Конституції", - підкреслив лідер фракції Партії регіонів.

Разом з тим він висловив думку про те, що парламент "все одно прийде до персонального голосування". "Все питання лише полягає у швидкості руху по цьому питанню", - сказав Єфремов.

При цьому, за його словами, після того, як збереться новий парламент, Партія регіонів має намір ставити питання, щоб в голосуваннях враховувалися не тільки ті голоси, які віддані депутатами за прийняття того чи іншого рішення, але також голоси проти і тих, хто утримався.

"Що сьогодні відбувається? Приходять депутати від опозиції, працювати їм не треба, їхнє завдання зірвати роботу парламенту. Вони реєструються на столах реєстрації для того, щоб отримати заробітну плату. Півгодини побули в залі і йдуть, і потім критикують більшість, яка присутня в залі , кажучи про те, що ви не працюєте", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, фракція "БЮТ-Батьківщина" як і раніше наполягає на персональному голосуванні народних депутатів.

30 листопада три депутати фракції "НУ-НС" зареєстрували у парламенті законопроект про внесення змін до Регламенту парламенту (щодо особистої реєстрації та голосування за допомогою електронної системи).

Лідер фракції КПУ заявив, що комуністи підтримають проект постанови, що пропонує введення персонального голосування. !zn

Читайте також:

Яценюк пообіцяв, що нова Рада запрацює тільки після вирішення питання з «кнопкодавами»

Регіонали запевняють, що готові голосувати персонально

Опозиція залишила засідання групи з підготовки роботи нової Ради

Литвин запропонував заборонити в Раді парасольки і яйця