Регіонали на зло "свободівцям" вирішили виступати в Раді тільки російською мовою

15 грудня 09:39

Принципові "україномовні" депутати з ПР не хочуть більше розмовляти державною мовою через "демарш Свободи".

 

Депутати від Партії регіонів мають намір говорити під час сесійних засідань Верховної Ради російською мовою. Про це заявила депутат від ПР Олена Бондаренко в ефірі програми "Велика політика" телеканалу "Інтер" увечері в п'ятницю, 14 грудня.

"Більша частина наших депутатів, які представляють фракцію Партії регіонів, дійсно є двомовними, але після демаршу "Свободи", ті, хто говорив раніше на двох мовах, вирішили, що вони тепер будуть виступати тільки російською мовою", - розповіла вона.

"Мов поганих не буває в світі, а лише погані язики", - додала "регіонал".

Як відомо, в партії "Свобода" обіцяють, що змусять російськомовних депутатів, говорити українською мовою на сесійних засіданнях Верховної Ради.

13 грудня в Верховній Раді сталася сутичка через те, що депутат з Партії регіонів Вадим Колесніченко виступав російською мовою. З трибуни регіонал заявив, що закон дозволяє депутатам говорити на вісімнадцяти мовах. Ці слова Колесніченка викликала чергову спробу застосування сили з боку депутатів від «Свободи».

Нагадаємо, раніше депутат від «Свободи» Ірина Фаріон, коментуючи мову виступу Миколи Азарова, допустила, що той є або політично упередженим, або розумово відсталим. У відповідь Азаров заявив, що готовий разом з нею «покращувати» українську мову. !zn

Читайте також:

Азаров погодився покращувати свою українську мову разом з Фаріон


Балога запропонував штрафувати депутатів за незнання української мови


Азаров пояснив, що в Україні не утискають українську мову


Суд захистив Колесніченка, який назвав галицький діалект «відрижкою»

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою