Регіонали пропонують рейтингове голосування за законом про вибори

03 листопада 11:30

Влада готова піти на компроміс з опозицією і не розглядати сьогодні закон про вибори народних депутатів. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

 

О.Єфремов запевнив, що влада хоче досягти консенсусу щодо голосування з даного документу.

За його словами парламентська більшість готова сьогодні не приймати остаточне рішення щодо внесених до порядку денного законопроектів, а просто направити на доопрацювання ті варіанти, за якими за якими буде досягнуто попередньої домовленості.

Потім більшість пропонує створити тимчасову спеціальну комісію за участю всіх фракцій і доопрацювати документ, щоб врахувати пропозиції опозиції і зауваження Венеціанської комісії.

Нагадаємо, закон про вибори народних депутатів, що розроблений парламентською більшістю і передбачає змішану систему виборів, Верховна Рада збиралася розглянути сьогодні. Раніше радник президента Марина Ставнійчук заявила, що якщо закон про вибори буде прийнято в нинішньому вигляді, голова держави його ветує.

Венеціанська комісія рекомендувала Україні замість переходу до змішаної системи виборів ввести пропорційну з відкритими регіональними списками.

Законопроект «Про вибори народних депутатів України» 10 жовтня було зареєстровано в Раді депутатами від більшості. В цілому він повторює законопроект, який розробляла робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем і до якого Венеціанська комісія раніше надала попередні критичні зауваження.