Регіонали готові до бійки, димових шашок та вибухових пакетів під час прийняття мовного закону

27 червня 10:26

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко не виключає, що під час прийняття мовного законопроекту опозиція "ляже трупами" і буде всіляко перешкоджати голосуванню. Законопроект буде розглянутий після 4 липня, і прийняти його ПР сподівається до кінця поточної сесії Верховної Ради.

 

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко готовий до бійки, димових шашок та вибухових пакетів під час розгляду мовного законопроекту у Верховній Раді в другому читанні.

Про це він заявив в середу на прес-конференції у Луганську, в якій також брав участь заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Нестор Шуфрич.

За словами Колесніченка, у другому читанні даний законопроект буде розглянутий після 4 липня, і прийняти його Партія регіонів сподівається до кінця поточної сесії Верховної Ради.

«Представники опозиції клянуться, що коли мовний законопроект буде розглядатися у другому читанні у парламенті, вони ляжуть трупами, але, як сказав Яценюк, виграють війну. Це все обговорювалося у центральних ЗМІ, і суспільство очікує бійки, вибухових пакетів, димових шашок тощо. Ми до цього готові», - сказав він.

У свою чергу Шуфрич закликав опозиційні сили бути «дуже уважними зі своїми настроями під час розгляду законопроекту у другому читанні».

«Я сподіваюся, що 2000 поправок, які готуються до законопроекту, - це бажання вести дискусію. Якщо це тактичний маневр затягнути дискусію, щоб її провалити і перевести в силове протистояння, то навряд чи це вийде», - сказав Шуфрич.

Нагадаємо, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами. В той день законопроект прийнятий не був.

Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не в кращому плані», і законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами.

Опозиційні депутати вже повідомили, що будуть фізично протистояти ухваленню цього закону. !zn

Читайте також:

Литвин поправив Ківалова: 19 червня мовний закон розглядатися не буде


Регіонали назвали дату розгляду в другому читанні закону про мови


Каплієнко не знає, як картки депутатів «Реформи заради майбутнього» могли проголосувати за мовний законопроект

Опозицію вразив «цинізм Литвина, коли спікер намагається зберегти власну шкуру»