Регіонали знайшли способи "протягнути" закон про вибори, навіть якщо ВР не запрацює

18 лютого 13:47

Олександр Єфремов переконаний, що змінити закон про вибори можна "минаючи сесійну залу". У крайньому випадку - на референдумі.

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що парламент може прийняти зміни до закону про вибори, навіть якщо Верховна Рада не почне працювати.

Відповідаючи на питання, яким чином зможуть призначити перевибори і змінити закон, якщо блокування ВР продовжиться, Єфремов сказав: "Інструменти реалізації цього права виписані: як через сесійну залу, так і поза нею".

- "Батьківщина" ініціює дострокові вибори Ради і президента

За словами Єфремова, парламент проголосує за один-два закони в будь-якому випадку.

"Це вже питання техніки. Ми не раз це проходили", - підкреслив він.

Регіонал зазначив, що якщо такий варіант не пройде, то "існує закон про референдум, який дозволяє це питання вирішити".

У той же час він висловив упевненість, що президент не повинен користуватися правом розпуску парламенту в нинішній ситуації.

"Я б у тій ситуації, в якій зараз перебуває економіка у світі і в нашій державі, з такими речами не грався - це дурниці. Політики, яких обрали, не можуть домовитися між собою і держава змушена витрачати мільярдні кошти для того, щоб задовольняти примхи деяких політиків. Тому я б утримався сьогодні взагалі обговорювати цю тему", - заявив Єфремов.

Раніше газета "Коммерсантъ" з посиланням на власні джерела 18 лютого повідомила, що в керівництві Партії регіонів вже почали підготовку до позачергових парламентських виборів і підготували законопроект про введення в Україні мажоритарної виборчої системи.

У свою чергу, фракція "Батьківщина" офіційно оголосила, що ініціює дострокові парламентські і президентські вибори.

За словами лідера фракції Арсенія Яценюка, опозиція створить робочу групу з підготовки проекту нового закону про вибори, за яким депутати будуть обиратися "виключно за відкритими списками". !zn

Читайте також:

Рибак впевнений, що депутатам, хто буде ночувати в Раді, "мучитися залишилося не довго"

У ПР вважають перевибори маячнею, але готові брати в них участь

Азаров вирішив зайнятися реформою виборчого законодавства після розблокування Ради