Регіонали знайшли "підводні камені" у запропонованих опозицією змінах до регламенту

21 лютого 14:28

Представники парламентської більшості передали для вивчення фахівцям запропоновані опозицією зміни до регламенту. Виявилося, що багато пунктів були в ньому давно прописані.

 

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив, що зміни до регламенту, запропоновані опозицією, неприпустимі. "Для того щоб рухатися далі, я віддав усі пропозиції, які наші колеги внесли щодо змін у регламент, фахівцям, які добре знають закон про регламент. І висновок, що вони мені зробили, був збентежуючим, адже всі ці пункти вже прописані тим або іншим чином в регламенті", - сказав він.

За словами депутата, деякі пропозиції опозиції взагалі неприпустимі.

"Наприклад, пропозиція, коли по 1-му законопроекту, якщо комусь здалося, що хтось не проголосував так, ми можемо голосувати вічно. Закінчення голосування немає. Тоді я допускаю норму, що якійсь фракції невигідний законопроект, і вона сама допускає порушення за даним законопроектом і, звичайно, підтримувати такі дурні рішення неможливо", - сказав він.

ПР запропонувала забезпечувати персональне голосування іншими способами - позбавляти мандатів депутатів за пропуски засідань Ради або за блокування парламенту.

За його словами, опозиціонери взяли час для розгляду пропозицій, і нарада між представниками фракцій продовжиться 22 лютого о 10:00.

Раніше повідомлялося про те, що три опозиційні фракції передали спікеру Володимиру Рибаку погоджений ними текст змін до регламенту Верховної Ради, який виключить неперсональне голосування.

19 лютого під час брифінгу у Верховній Раді голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що засідання Верховної Ради почнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим неперсональне голосування.

Нагадаємо, блокування Верховної Ради триває з 5 лютого. Опозиція не дала відкрити другу сесію ВР 7-го скликання, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками). Представники парламентської більшості вважають, що опозиція має намір провокує їх на силовий сценарій розблокування парламенту, проте поки вони цей варіант не розглядають. !zn

Читайте також:

У ПР хочуть відкрити сесію, а потім змінювати регламент

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Опозиція передала спікеру парламенту ультиматум про заборону кнопкодавства

Робота Верховної Ради розпочнеться з голосування підняттям рук