Регіонали за необхідності готові битися з Кличком за розблокування Ради

06 лютого 16:28

Олександр Єфремов вважає "бійню з чемпіоном світу з боксу в сесійній залі" не найкращим варіантом, але розглядає його як запасний.

 

Представники фракції Партії регіонів будуть продовжувати переговори з опозицією для пошуків компромісу і розблокування трибуни Верховної Ради. Але в разі крайньої необхідності регіонали готові битися в сесійній залі навіть з лідером "УДАРу", чемпіоном світу з боксу Віталієм Кличком.

Про це заявив голова фракції регіоналів Олександр Єфремов, коментуючи ситуацію з можливим силовим розблокуванням парламенту.

"Я не думаю, що не найкращий метод - це влаштовувати бійню з чемпіоном світу з боксу в сесійній залі. Ми, звичайно, можемо піти на це, але це крайній варіант. Думаю, що ця картинка буде цікавою для багатьох засобів масової інформації", - відзначив Єфремов, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Він припустив, що у четвер, 7 лютого, Верховна Рада, швидше за все, й далі буде заблокована, оскільки поки сторони не досягли компромісу.

При цьому Єфремов зазначив, що регіонали не бояться своїх опонентів і змусити їх щось зробити неможливо.

"Ми щойно збирали нашу фракцію, і настрій, який був у фракції... це я його так згладжую, а він досить таки серйозний, для того, щоб почати роботу", - сказав він.

- Партія регіонів запропонувала опозиції перемир'я

Єфремов підкреслив, що у даний час у парламенті знаходиться сім проектів, які дозволяють вирішити поставлене опозицією питання.

Вимогу до спікера Рибака ввести сенсорну кнопку своїм розпорядженням Єфремов назвав неприйнятною і зазначив, що більшість цю вимогу виконувати не буде.

Нагадаємо, 5 лютого повинна була відкритися друга сесія Верховної Ради 7-го скликання, але представники опозиційних фракцій заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Ніч на 6 лютого депутати з фракції Віталія Кличка провели у сесійній залі, і зранку знову не дали сесії відкритися. Почалися переговори. У Партії регіонів запропонували укласти перемир'я і підписати меморандум про взаєморозуміння, проте в опозиції наполягали на введенні "сенсорної кнопки".

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що його соратники блокуватимуть роботу Верховної Ради, поки кожен депутат не усвідомить, що необхідно ходити на роботу і голосувати особисто. !zn

Читайте також:

Опозиція готова продовжувати блокаду Ради і дати відсіч регіоналам

Регіонали пообіцяли, що більше не будуть бити опозицію

Близько 15 депутатів "УДАРу" провели ніч у сесійній залі

Рибак сподівається знайти розуміння з опозицією в середу і почати працювати в четвер