Регіонали введуть жорсткі правила: за прогули будуть виключати з фракції

20 лютого 08:32

Керівництво фракції Партії регіонів має намір підвищити явку депутатів на засідання парламенту. За систематичні прогули будуть виключати з фракції.

 

Депутати від Партії регіонів вже почали готуватися до того, щоб голосувати персонально. У понеділок на закритому засіданні фракції її керівництво вимагало від депутатів підвищити явку на пленарні засідання.

"Дуже жорсткі умови - аж до виключення з фракції. У нас є люди, які не ходять на засідання, в цьому ключі згадувався Андрій Веревський, який майже постійно перебуває за кордоном, і йому не вдається додзвонитися", - розповів один з учасників заходу, пише "Коммерсант-Украина".

Між тим, у ПР запевняють, що за останні два тижні парламентська більшість істотно зміцнила свої позиції. "Ми дуже зблизилися з комуністами. Якщо раніше нам з КПУ доводилося домовлятися щодо кожного голосування, то зараз у нас повне взаєморозуміння, навіть з соціальних питань. Крім того, на нас точно орієнтуються близько 15 позафракційних депутатів", - сказало джерело в керівництві ПР.

Раніше повідомлялося про те, що три опозиційні фракції передали спікеру Володимиру Рибаку погоджений ними текст змін у регламент Верховної Ради, який виключить неперсональне голосування. Завершилися консультації керівників фракцій у спікера парламенту Володимира Рибака. Три опозиційні фракції - "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" погодили текст змін до регламенту, які вони готові підтримати, і передали його спікеру парламенту",- йдеться в повідомленні прес-служби "Фронту змін".

19 лютого під час брифінгу у Верховній Раді голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що засідання Верховної Ради почнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим неперсональне голосування.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування.

Депутати з фракції "УДАР" цілодобово чергують в залі пленарних засідань Верховної Ради з 5 лютого. У ніч на 19 лютого до них приєдналися і депутати двох інших опозиційних фракцій - "Батьківщини" і "Свободи". !zn

Читайте також:

Робота Верховної Ради розпочнеться з голосування підняттям рук

Депутати від Партії регіонів більше за інших прогулюють засідання

Янукович виніс догану Азарову за міністрів-прогульників