Регіонали вважають, що голосувати руками неефективно

15 лютого 18:42

У Партії регіонів заявляють про неефективність голосування в Раді руками або бюлетенями: Ми повинні розуміти комічність того, що буде відбуватися в залі.

 

У Партії регіонів заявляють, що голосування руками або бюлетенями в парламенті неефективне при великій кількості законопроектів.

"Ми повинні розуміти комічніть того, що буде відбуватися в залі. Можна, звичайно, голосувати руками, ногами, головою об стінку битися або пропонувати ще щось. Але тоді це буде виглядати так: ми розглядаємо за день близько 20 законопроектів, я уявляю собі, як Рахункова комісія буде перераховувати по головах 450 депутатів і яка плутанина буде в залі в цьому питанні. Це можна зробити один раз, але не можна вводити в систему", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в п'ятницю, 15 лютого .

"Сміху заради, я запропонував Яценюку (лідерові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку) голосувати бюлетенями. Спочатку вони сказали: почекай, ну це ж взагалі буде катастрофа. Я кажу: ну ви ж хочете, давайте голосувати. Але тоді ми повинні розуміти, що ми розглядаємо всі закони, а в кінці дня голосуємо бюлетенями. Розглянули, приміром, 18 законів, я беру пачку бюлетенів і кидаю в урну (урну для голосування) цю пачку. Але хто зможе прорахувати і гарантувати, що я кинув туди?", - пояснив Єфремов.

"Ми свідомо перевіряємо цих людей (лідерів опозиційних фракцій) на IQ, а вони на це ведуться", - заявив Єфремов.

Нагадаємо, раніше Єфремов показав, як можна активувати "сенсорну кнопку", щоб проголосувати за кількох депутатів. Він підклав під "сенсорну кнопку" свій мобільний телефон, і вона спрацювала.

На що Яценюк звинуватив Партію регіонів у шахрайстві з системою для голосування.

"Дива не сталося. Партія регіонів протягом двох тижнів думала про те, як обійти систему персонального голосування. Вони змінили налаштування в кількості секунд, протягом яких треба натискати кнопку, і послідовність - яка кнопка натискається перша, а яка - друга. Тому вони сьогодні так щиро запросили журналістів і Партія регіонів продемонструвала, що від наперстків до неперсонального голосування короткий шлях", - сказав він. !zn

Читайте також:

Яценюк звинуватив регіоналів у шахрайстві з "сенсорною кнопкою"

Рибак впевнений, що тим, хто буде ночувати в Раді депутатам "мучитися залишилося не довго"

Опозиціонери вирішили відмовитися від зарплати за час бездіяльності Ради

Переговори про розблокування Ради знову провалилися