Регіонали вважають божевіллям позбавляти мандата за "кнопкодавство"

29 сiчня 08:41

У Партії регіонів вважають, що опозиція не зможе знайти 300 голосів для внесення змін до Конституції, якими пропонувалося позбавляти депутатів мандата за неперсональне голосування і прогули.

 

У Партії регіонів жорстко заперечують проти ідеї позбавлення мандата за неперсональное голосування, про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи відповідні ініціативи УДАРу.

"Де вони знайдуть 300 голосів для внесення такої зміни у Конституцію? У Партії регіонів божевільних немає, ми за таке голосувати не будемо, це марення сивої кобили", - обурився Чечетов.

Раніше у партії УДАР заявили, що будуть ініціювати зміни у Конституцію, згідно з якими народних депутатів зможуть позбавити мандата за використання чужої картки для голосування, систематичні прогули засідань Верховної Ради і парламентських комітетів, подвійне громадянство.

Також в УДАРі вважають, що слід карати і депутатів, які були обрані від партії, але не увійшли до складу відповідної фракції, пише Коммерсант-Украина.

Крім того, як розповіло джерело в партії, знайоме з законопроектом, депутата запропонують позбавляти мандата також за його вихід або виключення з фракції (таке положення пропонується додати до ч. 2 ст. 81 Конституції).

Раніше лідери опозиційних парламентських фракцій запропонували карати депутатів Верховної Ради за голосування чужою карткою позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Як повідомлялося, відповідно до дослідження Центру Разумкова, майже 90% громадян України підтримують ідею позбавлення мандата народних депутатів, які голосують чужими картками у Верховній Раді. !zn

Читайте також:

Соратники Кличка запропонували позбавляти мандатів "кнопкодавів", "тушок" і прогульників

Законопроект про встановлення кримінальної відповідальності за "кнопкодавство" - до восьми років в'язниці

Голова парламенту пообіцяв стежити за персональним голосуванням депутатів

Депутатів-регіоналів зобов'язали голосувати за відсутніх колег

ПР і КПУ вважають кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" піаром і маразмом