Регіонали вирішили своїми тілами ховати "кнопкодавство" від телекамер

19 квiтня 14:34

Представник Партії регіонів під час голосування закривав своїм тілом від камер спостерігачів систему Рада, щоб його однопартієць зміг проголосувати за свого колегу, який був відсутній у залі засідань.

 

У Верховній Раді журналісти 18 квітня зафіксували новий факт "кнопкодавства" у виконанні представника Партії регіонів Ярослава Сухого.

Як випливає з відео, знятого журналістами, депутат міцної статури, спираючись на стійку, закрив собою відразу дві панелі для голосування. При цьому "регіонал" не раз озирнувся по сторонам і вгору.

У цей час його колега, просунувши руку під рукою і животом Сухого, натискав кнопку на сусідньому пульті. Сам Сухий в цей час голосував на пульті зліва від себе.

Нагадаємо, після тритижневого блокування опозицією роботи парламенту 22 лютого Верховна Рада внесла зміни до закону про регламент, що забезпечують персональне голосування.

Однак на засіданнях у березні завдяки роботі "контролерів за кнопкодавами" вдалося зафіксувати, як депутати від ПР знову голосували за своїх відсутніх колег.

17 квітня, відкриваючи чергове засідання, спікер Володимир Рибак закликав усіх депутатів голосувати персонально і доручив регламентному комітету вивчити фотографії, на яких зафіксовані випадки "кнопкодавства" представників Партії Регіонів. !zn

Читайте також:

Регіоналів і комуністів знову звинуватили у "кнопкодавстві"

Партія регіонів знайшла "кнопкодавів" серед опозиції

Рибак відправив фотографії "кнопкодавів" на експертизу у комітет