Регіонали стверджують, що не бачили законопроект про заборону кнопкодавства

20 лютого 16:18

Регіонали відмовляються обговорювати пропозиції опозиції щодо персонального голосування, поки не буде офіційно зареєстровано відповідний законопроект.

 

У Партії регіонів заявляють, що не зривали переговори щодо розблокування зали засідань парламенту, а очікують від опозиції офіційних пропозицій щодо законопроекту про персональне голосування.

"Ви бачили офіційні пропозиції від опозиції? Ні. І я не бачив. От коли ми їх побачимо, тоді й будемо обговорювати", - сказав глава регламентного комітету парламенту, представник Партії регіонів Володимир Макеєнко.

Макеєнко зазначив, що обговорювати можна лише офіційно зареєстрований документ, який є законопроектом.

Нагадаємо, що увечері у вівторок, 19 лютого, три опозиційні фракції: "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" передали спікерові парламенту узгоджений текст закону щодо змін в регламент Верховної Ради.

Як повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, законом передбачається письмова реєстрація перед кожним засіданням парламенту, оголошення головуючим прізвищ всіх відсутніх депутатів, вилучення карток депутатів, які не зареєстровані письмово. Також законом опозиція пропонує виділити 150 народним депутатам право позбавляти народного депутата, який порушив принцип особистого голосування, участі у пленарних засіданнях і голосуваннях на термін до п'яти пленарних засідань

За його словами, в середу вранці стало зрозуміло, що Партія регіонів вирішила вийти з переговорів і "фактично повністю поставити хрест на всьому тому законодавчому полі, яке ми підготували". "Ми одразу чітко заявили - будемо блокувати парламент протягом 30 днів, щоб з'явилося конституційне право розпуску парламенту. А потім з парламенту ми підемо до Януковича і будемо вимагати указу про розпуск парламенту, дострокові парламентські і президентські вибори. Після того пішла робота", - сказав Яценюк. !zn

Читайте також:

Опозиція передала спікеру парламенту ультиматум про заборону кнопкодавства

У ПР хочуть відкрити сесію, а потім змінювати регламент

Опозиція продовжує блокувати Раду

"УДАР" і "Свобода" не виключили, що в середу Рада запрацює