Регіонали скаржаться, що опозиція провокує їх на "силовий сценарій"

07 лютого 12:15

Представники парламентської більшості вважають, що опозиція має намір провокувати їх на силовий варіант розблокування парламенту, проте вони не збираються йти у них на повідку, щоб не псувати імідж перед виборцями.

 

Партію регіонів провокують на силове розблокування Верховної Ради. Проте, цей варіант на даний момент не розглядається, про це заявив народний депутат від Партії регіонів, глава регламентного комітету Володимир Макеєнко.

"Нас провокують на неадекватні дії, але варто розуміти, що мажоритарники на це не підуть",- сказав він. За його словами, вони не хочуть псувати імідж перед своїми виборцями.

У той же час, Макеєнко так і не зміг пояснити, яким може бути реальний вихід із ситуації. "Зараз тривають переговори, але на даний момент опозиція не хоче прислухатися до наших аргументів", - зазначив він.

Також він запропонував свій варіант виходу з ситуації: зібрати регламентний комітет, на якому автори різних проектів системи "Рада" могли б виступити, в результаті чого комітет підготував би консолідований проект документа.

Раніше представники фракції Партії регіонів заявилил, що будуть продовжувати переговори з опозицією для пошуків компромісу і розблокування трибуни Верховної Ради. Але в разі крайньої необхідності регіонали готові битися у сесійній залі навіть з лідером "УДАРу", чемпіоном світу з боксу Віталієм Кличком.

Нагадаємо, 5 лютого повинна була відкритися друга сесія Ради 7-го скликання, але представники опозиційних фракцій заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Ніч на 6 і 7 лютого депутати з фракції Віталія Кличка провели в сесійній залі, і вранці знову не давали сесії відкритися. У Партії регіонів запропонували укласти перемир'я і підписати меморандум про взаєморозуміння, проте в опозиції продовжують наполягати на введенні "сенсорної кнопки".

Володимир Рибак прогнозує, що блокування трибуни триватиме ще максимум два дні, а нормальна робота парламенту буде відновлена 19 лютого. !zn

Читайте також:

ПР запропонувала опозиції голосувати в Раді по вівторкам і четвергам

Один депутат обходиться державі в 30 тисяч гривень на місяць

Рибак вірить у відновлення роботи Ради з 19 лютого