Регіонали пояснили, чому на "виїзному" засіданні Ради вистачило голосів, а на звичайному - ні

16 квiтня 15:26

Депутати-регіонали їздять у відрядження, відсутні на роботі за сімейними обставинами, а також відволікаються під час голосування, виходять у коридор.

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснює нестачу голосів у парламентської "більшості" під час голосувань людським чинником.

"Працює суто людський фактор - відрядження тощо", - сказав він на брифінгу, відповідаючи на питання, чому під час голосувань парламентській більшості не вистачає голосів для ухвалення рішення, тоді як на виїзному засіданні всі голосування були результативними.

"Якщо потрібно зібрати наші колег на один день, ми завжди це зробимо. Ми зберемо 208 осіб (депутатів фракції Партії регіонів) для того, щоб вони проголосували за якісь рішення", - запевнив регіонал.

За словами Єфремова, "систематично це зробити у Верховній Раді неможливо".

Він додав, що депутати можуть хворіти, їздити у відрядження, бути відсутніми за сімейними обставинами. "Або інші якісь причини: він відвернувся, вийшов кудись в коридор, а в цей час іде голосування", - пояснив Єфремов.

За його словами, якщо не займатися популізмом, а вирішувати існуючу проблему, необхідно вивчити досвід інших країн з проведення голосувань парламенту і "обрати прийнятний варіант для роботи Верховної Ради".

Єфремов зазначив, що до нього неодноразово звертаються депутати з пропозицією про проведення одного дня голосування.

Як повідомлялося, провладні депутати провели 4 квітня, альтернативне засідання поза межами сесійної зали Верховної Ради, в будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8, на якому прийняли близько 20 законів. За твердженням регіоналів на засіданні були присутні 244 людини. !zn

Читайте також:

Як Януковичу вдалося легалізувати засідання "напівради" на Банковій

У ПР визнали, що без опозиції їм не обійтися

Коли в Раді розпочалося обговорення виборів у Києві, регіонали та комуністи пішли в буфет

Яценюк попередив більшість: Ще одна "виїзна Рада", і вам буде погано