Регіонали попередили, що "аристократичне блокування" Ради довго тривати не може

06 березня 11:46

За словами лідера парламетських регіоналів, "якщо вони не готові працювати, значить ми прийдемо і будемо працювати так, як повинні працювати народні депутати. Якщо вони не готові працювати, значить ми будемо думати, як вийти з цієї ситуації, але довго так тривати не буде".

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що більшість готова працювати у парламенті, вся справа в опозиції.

"Ми сьогодні на нараді у голови Верховної Ради України Володимира Рибака опозиції сказали, нехай вони визначатися, коли будуть готові працювати. Хай вони нам скажуть, тому що ми готові роботу починати через годину, через дві, завтра... ", - сказав він на брифінгу в середу, 6 березня у Києві.

Лідер фракції підкреслив, "якщо вони не готові працювати, значить ми прийдемо і будемо працювати так, як повинні працювати народні депутати. Якщо вони не готові працювати, значить ми будемо думати, як вийти з цієї ситуації, але довго так тривати не буде".

Відповідаючи на питання, чому представники більшості у свою чергу не взяли ініціативу у блокуванні президії і трибуни парламенту, оскільки представники опозиції йдуть із зали на ніч, Єфремов сказав, що "циркової вистави не буде".

Блокування опозицією роботи парламенту він назвав "аристократичним блокуванням".

"Те неподобство, яке триває у Верховній Раді, воно має закінчуватися", - підкреслив Єфремов.

Нагадаємо, вранці 5 березня опозиційні депутати заблокували трибуну і президію парламенту. Причиною стала спроба позбавити Сергія Власенка депутатського мандата. 6 березня блокування продовжилося.

Зазначимо також, що раніше депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже 3 тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи впровадити персональне голосування.

Після розблокування 22 лютого було проведено одне пленарне засідання, після чого депутати пішли на перерву до 5 березня. !zn

Читайте також:

Опозиція заблокувала трибуну і президію Ради

Опозиція вважає, що позбавлення Веревського мандата було спланованим шоу Партії регіонів

Рибак: Регіонали почекають день-два, а потім розблокують Раду силою

Яценюк: На Власенку тестують схему для повної ліквідації опозиції