Регіонали оголосили київські вибори такими, що вийшли з правового поля

01 квiтня 16:10

Регіонали звернулися з приводу київських виборів у "кваліфікований орган" - Конституційний суд і будуть чекати на його рішення.

 

Питання про проведення виборів у Києві вийшло з правового поля. Про це заявив на брифінгу голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє прес-служба партії.

"Ми вийшли з правового поля у вирішенні даного питання. І коли сьогодні керівник профільного комітету доповідає, що ми повинні оголосити чергові вибори, у мене відразу виникає питання: чергові вибори які? У нас мер склав повноваження, значить, вибори повинні бути позачергові. По депутатському корпусу вибори повинні бути чергові. Коли починаєш розглядати цю ситуацію з юристами, то розумієш - скільки є юристів, стільки точок зору", - повідомив Єфремов.

"Для того, щоб ми прийняли рішення, якого будуть дотримуватися всі, нам необхідні роз'яснення кваліфікованого органу, які не зможе ніхто оскаржити. Це Конституційний суд", - заявив регіонал.

Він нагадав, що регіонали вже звернулися до КС з проханням роз'яснити ситуацію.

"Як КС дасть роз'яснення, так ми і будемо голосувати за виборів", - повідомив Єфремов.

Нагадаємо, раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Конституційний суд України отримав вказівку перенести вибори у Києві на 2015 рік.

Термін повноважень депутатів міської ради, обраних у 2008 році, закінчується в кінці травня поточного року, після чого влада у Києві стає нелегітимною. !zn

Читайте також:

У ПР пообіцяли опозиції не заважати своєю присутністю проводити мітинг 2 квітня

Конституційний суд відкрив провадження у справі про вибори в Києві

Рада відклала питання про київські вибори до п'ятниці

Опозиція має намір 2 квітня привести під Раду 15 тисяч осіб