Регіонали готові виконати дві вимоги опозиції

04 квiтня 09:12

Представники Партії регіонів згодні для розблокування парламенту винести на голосування відставку Кабміну і пенсійну реформу, як того вимагала опозиція.

 

Партія регіонів згодна виконати кілька вимог опозиції - винести на голосування відставку Кабміну, на що все одно не вистачає голосів, і пенсійну реформу. Про це пише газета Коммерсант-Украина.

"З усіх умов опозиції можна виконати дві: поставити на розгляд резолюцію по уряду розглянути питання про скасування пенсійної реформи", - сказав депутат від ПР Михайло Чечетов.

"Що стосується Києва, максимум, що ми можемо - звернутися до Конституційного суду з проханням прискорити розгляд нашого звернення, але до рішення суду ми голосувати не будемо",- заявив він.

Слід зазначити, що для успішного голосування з питання відставки Кабміну опозиції не вистачає 49 голосів.

У фракції Компартії (32), яка часто критикує політику Кабміну, ще не визначилися зі своєю позицією, проте не виключають, що опозиція знайде 226 голосів.

"Зараз голосів у парламенті немає. Результативне голосування можливе при єдиному варіанті - якщо Партія регіонів веде подвійну гру, намагаючись зняти Миколу Азарова руками опозиції, і дасть для цього свої голоси", - вважає комуніст Олександр Голуб.

"Такий варіант можливий. Давно відомо, що не всі представники ПР хотіли призначення Миколи Азарова",- додав він.

У Партії регіонів запевнили, що фракція не буде брати участь у голосуванні.

"Я впевнений, що ця постанова (про відставку Миколи Азарова-ред.) не набере голосів. Партія регіонів, звичайно, голосувати не буде! Будь-які заяви з цього приводу - політична гра, можливо, самі комуністи проголосують",- сказав заступник голови фракції ПР Юрій Воропаєв.

Нагадаємо, 2 квітня влада і опозиція провалили голосування з виборів у Києві. Вибори підтримали лише 209 депутатів. Після голосування опозиція заблокувала парламент. !zn

Читайте також:

Опозиція висунула три умови для розблокування Верховної Ради

Рада провалила голосування за вибори в Києві

Переговори про розблокування Ради завершилися безрезультатно