Регіонал Богуслаєв обрав депутатський мандат і залишив посаду голови ради директорів "Мотор Січ"

12 березня 16:33

Останнім часом суди ухвалили кілька рішень про позбавлення депутатів їхніх мандатів за сумісництво. Богуслаєв до Ради нинішнього скликання пройшов по одномандатному округу в Запоріжжі як висуванець правлячої Партії регіонів.

 

Рада директорів ВАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) звільнила з посади голови ради директорів В'ячеслава Богуслаєва, який з 2006 року є депутатом Верховної Ради.

Як мовиться в повідомленні компанії у системі розкриття НКЦБФР, таке рішення було ухвалено 7 березня, тоді як заяву на звільнення Богуслаєв подав 4 грудня 2012 року.

"Мотор Січ" уточнює, що Богуслаєв очолював раду директорів протягом 18 років.

Депутат також залишається одним з найбільших акціонерів підприємства з пакетом акцій в 14,99%.

Тимчасово виконуючим обов'язки голови ради директорів призначений член ради Сергій Войтенко, якому належить 0,00038% акцій.

ПАТ "Мотор-Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. У січні-вересні 2012 року компанія збільшила чистий прибуток на 63,5% - до 1 млрд 422,4 млн грн, чистий дохід зріс на 27,8% - до 5 млрд 31,16 млн грн.

Останнім часом суди прийняли кілька рішень про позбавлення депутатів їхніх мандатів за сумісництво. Богуслаєв до Ради нинішнього скликання пройшов по одномандатному округу в Запоріжжі як висуванець правлячої Партії регіонів, у фракцію якої він входив у минулому скликанні. !zn

Читайте також:

Опозиція вважає, що позбавлення Веревського мандата було спланованим шоу Партії регіонів

"Свобода" має намір позбавити мандатів Колесніченка і ще 10 регіоналів

Колесніченко і Ківалов запевняють, що вчасно відмовилися від адвокатства

Опозиція знайшла у Раді 20 депутатів з подвійним громадянством