Развозжаєв "зізнався" у злочині за замовленням Грузії і розповів, як виїхав з Києва (документ)

12 листопада 06:43

У явці з повинною, яку змусили написати російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, викраденого в Києві, він описав, як добрався до Москви і повідомив, від якого грузинського політика отримав $ 3,3 тис.

 

Викрадений у Києві опозиціонер Леонід Развозжаєв в явці з повинною, яку, за версією Слідчого комітету РФ, він написав "добровільно", пише, що сам вирішив виїхати до Москви.

Текст останньої сторінки показань опублікував російський журнал The New Times. Усього, як стверджують у Слідчому комітеті, Леонід Развозжаєв нібито добровільно написав 10 сторінок тексту.

"Вийшовши з офісу" Хаіс "в Києві (організація називається HIAS), я побачив людину, як мені здалося, стежить за мною і, намагаючись втекти від нього, я пройшов через двір і зловив автомобіль форд синього кольору", - написав він.

За його словами, він сказав водієві їхати на вокзал і по дорозі зрозумів, що "не зможе виїхати з Росії назавжди".

"Побоюючись стеження, я сказав водієві їхати в бік Росії і вирішив повернутися до Москви і там сховатися. По дорозі (домовився за 20 тис рублів) я вирішив приїхати в Москву", - написав він і додав, що хотів переночувати на вокзалі, але зняв однокімнатну квартиру за 3 тисячі рублів.

"Зараз я прийняв рішення про явку з повинною, бо зрозумів, що скоїв злочин за замовленням грузинської політичної еліти, а я вважаю себе патріотом", - йдеться в явці.

В кінці, як випливає з документа, опозиціонер вирішив покаятися, тоскільки "вчинив злочин за замовленням грузинської політичної еліти". Развозжаєв повідомив, що здав слідчим 3300 доларів США, отримані від грузинського політика Гіві Таргамадзе через Костянтина Лебедєва.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

Як відомо, в суді Развозжаєв відмовився від явки з повинною і заявив, що написав її під тиском.

При цьому він підтвердив, що 19 жовтня його викрали в Києві невідомі люди. Активіст розповідав правозахисникам, що його вивезли в Росію, де під загрозою життя його сім'ї змусили написати явку з повинною.

У СК РФ стверджують, що Развозжаєв прийшов в головне управління СК РФ добровільно. Українська прикордонна відмовилася повідомити, через який пропускний пункт Развозжаєв залишив Україну і чи зробив він це добровільно. МВС України проводить перевірку за заявою співробітника HIAS, який повідомив про зникнення російського опозиціонера. Співробітник НКО розповів, що активіст пропав під час обідньої перерви, залишивши речі в офісі.

Нагадаємо: 19 жовтня, безпосередньо під час консультації, Развозжаєв вийшов з офісу неурядової організації HIAS в Києві на перерву і не повернувся, хоча в будівлі залишилися його речі. А 20 жовтня російські опозиціонери повідомили про те, що Развозжаєва викрали в Києві російські спецслужби.

Леоніда Развозжаева, Костянтина Лебедєва та Сергія Удальцова (всі вони дотримуються лівих поглядів) звинувачують у підготовці масових заворушень у РФ. За версією слідства, в червні 2012 року вони їздили до Мінська на переговори з Гіві Таргамадзе з приводу фінансування заворушень. Развозжаев і Лебедєв сидять у СІЗО "Лефортово", Удальцов знаходиться під підпискою про невиїзд. ! Zn

Читайте також:

Развозжаєв одружується в СІЗО, аби побачитися з цивільною дружиною

МЗС України не зможе пред’явити Росії претензії через викрадення Развозжаєва - немає підстав

СБУ перевірить причину в’їзду Развозжаєва в Україну

Російський опозиціонер Развозжаев відмовився від явки з повинною і вимагає порушити справу в зв’язку з його викраденням в Україні