Рахункову палату може очолити донецький банкір

26 березня 17:57

Литвин заявив, що найближчим часом він внесе на розгляд парламенту кандидатуру заступника голови правління "Ощадбанку" України Романа Магути на пост голови Рахункової палати України.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що найближчим часом він внесе на розгляд парламенту кандидатуру на пост голови Рахункової палати України, повідомляє прес-служба парламенту.

За його словами, це кандидатура першого заступника голови правління "Ощадбанку" України Романа Магути.

Роман Магута працює в "Ощадбанку" з 2007 року. Стаж роботи Магути на банківському ринку більше 25 років.

Кар'єру він розпочав у 1984 р. ревізором контрольно-ревізійного відділу Донецької обласної контори Будбанку СРСР. З 1988 по 1991 р. працював на різних посадах у Донецькому обласному управлінні Промбудбанку СРСР. У 1991-1995 рр. - головним бухгалтером, заступником головного бухгалтера інвестиційно-кредитного КБ "Донбас", головою правління КБ "Акцептабанк", першим заступником директора Донецької філії АК УБ "Відродження". З 1995 по 2007 р. обіймав керівні посади в Донецькому регіональному управлінні КБ "Приватбанк". З березня 2007 - в.о. голови правління ЗАТ "Український банк реконструкції та розвитку".

Зазначимо, що посада голови Рахункової палати залишається вакантною з липня, коли Рада звільнила з цієї посади Валентина Симоненка в зв'язку з закінченням терміну повноважень. !zn

Читайте також:

Голову Рахункової палати на цьому тижні обирати не будуть

Литвин просить прискорити консультації щодо керівництва Рахункової палати


Рада звільнила головного контролера Рахункової палати

Бютівці готові підтримати призначення Порошенка на посаду голови Рахункової палати